مشکلات بهره برداری و نگهداری تصفیه خانه های فاضلاب در تابستان
در فصل تابستان به دلیل گرم شدن هوا، فعالیت میکروارگانیسم ها زیاد می گردد و سبب بروز مشکلاتی در بهره برداری از سیستم می گردد که در ذیل به آنها اشاره می شود.
- به دلیل بالا رفتن فعالیت میکروارگانیسم ها، سن لجن بالا می رود و این حالت سبب کاهش نرخ BOD به MLSS در سیستم می شود که در نتیجه به پایین آمدن راندمان تصفیه فاضلاب و کاهش کیفیت خروجی تصفیه خانه و افزایش فرار لجن می گردد.
راه حل کنترلی :
در این حالت برای جلوگیری از خرابی سیستم می توان با افزایش نرخ لجن دفعی، فرآیند را به سمت مطلوب شدن هدایت نمود.
2. در فصول تابستان به دلیل بالا رفتن سن لجن گاهی لجنها در انتهای مخزن ته نشینی تجمع کرده و سبب آزاد شدن گاز و بوی H2S در سیستم می گردد. این حالت سبب شناور شدن لجن بر روی حوض زلال ساز می گردد.
راه حل کنترلی :
دو راه برای کنترل این حالت وجود دارد. اول افزایش دفع لجن می باشد و راه حل دوم استفاده از مواد منعقد کننده است که می تواند تا حدودی این مشکل را بر طرف نماید.
3. رشد جلبک که در تمامی محل هایی که زمان ماند پساب بالا است اتفاق می افتد.جلبک ها سبب ایجاد مزاحمت در صحت آزمایش BOD و همچنین باعث بهم زدن مقادیر TSS می گردد.
راه حل کنترلی :
زمان ماند پساب در سیستم کنترل گردد.
4. گاهی اوقات در تابستان کف های روی حوض هوادهی و یا روی سطح مخزن ته نشینی به رنگ صورتی می شوند.صورتی شدن رنگ به دلیل تکثیر نوعی کرم در حوضچه هوادهی می باشد.علت این پدیده سن بالای لجن و کاهش اکسیژن محلول در سیستم است.
راه حل کنترلی:
در زمانی که این اتفاق می افتد می توان از طریق افزایش لجن دفعی یا افزایش میزان اکسیژن محلول و بالا بردن میزان کلرزنی مشکل را برطرف نمود.