در این نوع سیستم های آب شیرین کن با استفاده از غشاهای نیمه تراوا، ناخالصی های آب از آن جدا می شود. آب با فشاری فراتر از فشار اسمزی از مجرایی که توسط غشای نیمه تراوا به دو قسمت مجزا تفکیک شده است عبور کرده و به دو جریان تقسیم می شود.

1) جریان آب نسبتا خالص: به طور معمول لز این آب به عنوان محصول استفاده می شود.
2) جریان آب شور: این جریان حاوی املاح آب ورودی به سیستم می باشد.
اسمز معكوس فرآيند جدا سازي غشايي است كه در آن آب از محلول شور تحت فشار با عبور از ميان غشا جدا ميشود. هيچ حرارت يا تغيير فازي براي اين جدا سازي لازم نيست .
عمده انرژي مورد نياز نمك زدايي فقط براي فشرده كردن آب ورودي است در عمل آب شور ورودي به داخل مخزني بسته كه در مقابل غشاء فشرده مي شود پمپ مي گردد. همانطور كه بخشي از آب از ميان غشاء عبور ميكند مقدار نمك موجود در آب ورودي باقيمانده افزايش مي يابد ودر همين زمان بخشي از اين آب ورودي بدون عبور از ميان غشاء تخليه مي شود . بدون اين تخليه كنترل شده ، آب ورودي تحت فشار به افزايش غلظت نمك ادامه داده و باعث ايجاد مشكلاتي مانند ته نشيني نمكهاي فوق اشباع و افزايش فشار اسمزي در طول غشاء ها خواهد شد . ميزان آب ورودي تخليه شده به خروجي در اين سيستم تخليه از20 تا 70 درصد جريان ورودي متغير است و به غلظت نمك آب ورودي بستگي دارد .
اين روش مي تواند 99% مواد معدني حل شده 97% مواد آلي و كلوئيدي آب را حذف كند . حذف باكتريها، ويروسها و ديگر ميكربهاي با اسمز معكوس صد درصد است و كاهش T.D.S تاميزان 95% در اين مسير طبيعي است .
اين فرايند براي تهيه آب آشاميدني از آبهاي حاوي املاح معدني زياد و ناخالصي هاي آلي بسيار مناسب بوده و ميتوان از آب دريا با ناخالصي 50000 ميلي گرم در ليتر و آبهاي شور ، آب آشاميدني تهيه نمود .
براي تصفيه آبهاي معمولي با T.D.S حدود 5000 ميلي گرم در ليتر يا بيشتر، اسمز معكوس يك روش كاملا اطمينان بخش است . امروزه روش اسمز معكوس اقتصادي ترين فرايند براي تهيه آب آشاميدني از آب شور مناطق كم آب مي باشد .
براي تهيه آب شيرين از آب دريا تنها يك روش با اسمز معكوس قابل رقابت است و آن فرايند تقطير است . چون در اسمز معكوس تغيير فاز نداريم از اين رو مقدار انرژي مورد نياز در فرايند اسمز معكوس بطور قابل توجهي كمتر از تقطير است
قسمتهای اصلی دستگاه های آب شیرین کن شاما موارد ذیل می باشد:

  • میکرو فیلتر
  •  غشا نیمه تراوا
  •  پرشر وسل
  •  پمپ فشار قوی
  • سیستم تزیق مواد ضد رسوب
  •  تجهیزات کنترلی(PH،هدایت سنج،دما سنج و فلومتر)
  •  لوله های ارتباطی
  • تابلو برق

به طور معمول دستگاه های زیر به عنوان پیش تصفیه آب ورودی به دستگاه RO استفاده می شومد:
1) صافی شنی
2) صافی کربنی

کاربرد: تصفیه آب
صنایع نفت،مواد غذایی،لبنی،صنایع فولاد، کارخانجات صنعتی شهرکهای صنعتی

کلیه حقوق سایت متعلق به شرکت مهندسی پاک زیست فرآیند می باشد - طراحی سایت دارکوب | هاستینگ دارکوب